The National Assembly shall meet on the ____ day following the day on which a general election to the Assembly is held, unless sooner summoned by the President.

Review the verified answer and explanation for this SPSC – Sindh Public Service Commission past-paper question on CampusFin.

The National Assembly shall meet on the ____ day following the day on which a general election to the Assembly is held, unless sooner summoned by the President. Answer: Twenty First

Based on Pakistan's Constitution, the National Assembly is required to meet on the twenty-first day following the general election, unless the President summons it earlier. This rule is outlined in Article 91(2) of the Constitution of Pakistan

Question context

This question is part of 📚 General Knowledge within the broader 🌐 Current Affairs & GK subject and appears in the SPSC – Sindh Public Service Commission preparation collection. Reviewing the answer together with nearby questions helps reinforce the underlying concept and identify how it may appear in competitive exams.