Which age limit is prohibited for the employment of children according to Article 11(3) of the Constitution of Pakistan?

Review the verified answer and explanation for this SPSC – Sindh Public Service Commission past-paper question on CampusFin.

Which age limit is prohibited for the employment of children according to Article 11(3) of the Constitution of Pakistan? Answer: 14 years

According to Article 11(3) of the Constitution of Pakistan, children below the age of 14 years are prohibited from being engaged in any factory, mine, or other hazardous employment. The constitutional limit sets a minimum age to protect children from work that could be detrimental to their health or development and ensures they can attend school.

Question context

This question is part of 📚 General Knowledge within the broader 🌐 Current Affairs & GK subject and appears in the SPSC – Sindh Public Service Commission preparation collection. Reviewing the answer together with nearby questions helps reinforce the underlying concept and identify how it may appear in competitive exams.